De zomer is afgelopen en de temperaturen beginnen weer flink te dalen. Je zult waarschijnlijk wel al zelf merken dat het leven zich voornamelijk binnen afspeelt. In plaats van genieten van het zonnetje in de tuin, bevind je je nu met een dekentje op de bank. Doordat het kouder wordt en je minder tijd in de frisse licht spendeert, ben je ook vatbaarder voor ziektes en virussen. Het is dus belangrijk om je immuunsysteem op peil te houden tijdens de herfstmaanden. In onderstaande blog lees je hoe ook jij gezond en wel de herfst doorkomt!

Ga naar buiten

Het onstuimige herfstweer nodigt je misschien niet erg uit om eens buiten te gaan wandelen, hardlopen of fietsen. Doe dit echter wel! Het is namelijk belangrijk om per dag genoeg daglicht te zien. Zo blijf je vrolijk en fit: daglicht zorgt er namelijk voor dat je verschillende vitamines en hormonen aanmaakt die van belang voor jouw gezondheid zijn. Al regent het nog zo hard, ga dus naar buiten. Frisse lucht zorgt voor een betere weerstand en verlaagt dus de kans dat je ziek wordt. 

Blijf sporten

Kijk je ook liever een leuke film met een kopje thee en een snack erbij op de bank terwijl het buiten tekeer gaat? Dat geeft niet, je bent namelijk niet de enige. Natuurlijk is dit ook prima eens in de zoveel tijd, maar zorg er tijdens de herfstmaanden voor dat je alsnog genoeg sport en beweegt. Als je dit niet doet, dan worden je spieren en gewrichten stijf waardoor je minder goed kunt bewegen en dus op een gegeven moment pijn krijgt. Door in actie te blijven, voorkom je dit. Een rondje stevig wandelen of een bootcamp volgen is dus een must, ook al is het typisch Nederlands najaarsweer! 

Neem extra vitamines in

Als de R in de maand zit, is het wellicht tijd om extra vitamines in te nemen. Het is met name verstandig voor mensen die vatbaarder zijn voor bijvoorbeeld de griep om vitaminesupplementen te slikken. Maar ook mensen die verder gezond en afwisselend eten kunnen baat hebben bij vitaminepillen, doordat ze een tekort aan daglicht willen compenseren en dus extra vitamine D pillen innemen. Bovendien kun je ook vitaminesupplementen slikken die gemaakt zijn met behulp van liposomale technologie. Deze worden namelijk nog beter opgenomen in je lichaam dan normale supplementen. Op de website van CureSupport kun je hier alle informatie over vinden!