et maakt niet uit wat de reden is dat je over liposuctie wilt lezen of waarom je een liposuctie behandeling wilt laten uitvoeren. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om onzeker te zijn of zich te schamen. Maar wat is liposuctie precies, hoe gaat het in zijn werk en hoe herstel je ervan? Maak voor jezelf een goede afweging.

Wat is liposuctie behandeling precies?

Het uitvoeren van een liposuctie behandeling zorgt ervoor dat overtollig vetweefsel wordt afgezogen. De behandeling kan je op verschillende lichaamsdelen uit laten voeren, zoals je onderbuik, bovenbenen, bovenarmen of je nek. Met de behandeling kan je dus vetophopingen waarvoor je je schaamt of waardoor je je onzeker voelt laten verwijderen. Het is dus niet een behandeling om af te vallen, maar puur om vetweefsel te verwijderen.

Liposuctie kan een goede oplossing zijn als een traject bij een diëtiste niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Toch is een liposuctie behandeling niet voor iedereen. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals je gewicht moet in verhouding zijn en je BMI mag niet hoger zijn dan 30. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de elasticiteit van je huid. Bij een te elastische huid gaat liposuctie niet het gewenste resultaat brengen en kan je beter kijken naar bijvoorbeeld een buikwandcorrectie.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

De liposuctie behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Alleen bij uitzondering en bij grote oppervlakken kan in overleg gekozen worden voor een algehele narcose. Door de goede verdoving is de behandeling nagenoeg pijnloos en kan er de volgende dag een beetje napijn ontstaan. Hiervoor kan je pijnstillers nemen als dat nodig is.

Tijdens de behandeling wordt er een klein sneetje gemaakt in het lichaamsdeel, welke je na herstel niet meer ziet. Je houdt namelijk vrijwel geen zichtbare littekens over en je kan dus aan de buitenkant niet zien dat je behandeld bent. Onder de huid wordt tijdens de behandeling een verdovingsvloeistof gespoten waardoor het vetweefsel losraakt van de huid. Na ongeveer een kwartier kan het worden weggezogen en ben je voorgoed verwijderd van die vetcellen.

Hoe gaat het herstel in zijn werk?

De sneetjes worden gehecht zodat je er op een later moment niets meer van terug ziet. Vaak wordt er een elastische broek geadviseerd voor de eerste weken om zo zwellingen en bloeduitstortingen te voorkomen. De liposuctie behandeling vindt plaats op een zogenaamde dagbehandeling en je kan dezelfde dag dus nog naar huis. Alleen als er complicaties ontstaan moet je langer blijven. Hou er wel rekening mee dat de behandeling intensief is voor het lichaam en dat je een laag energielevel kan hebben erna. Neem dan ook de tijd om goed te herstellen. Drink voldoende en blijf in beweging om zo goed en snel mogelijk te herstellen. De vetcellen zijn definitief weg in de behandelde gebieden, maar bij enorme gewichtstoename gaat nog aanwezig vetweefsel het gewicht absorberen waardoor je lichaam uit balans kan raken. Een gezond eet- en drinkpatroon is dus ook na de behandeling belangrijk. Voor een dergelijke behandeling en meer, ben je bij SAM Kliniek aan het juiste adres